PRZEKĄSKI: |
|
Gęsie żołądki w delikatnym sosie czosnkowymGoose stomachs in delicate garlic sauce |
22,00 zł |
Sałatka z gęsią wątróbką z sosem z duszonych pomidorówSalad with goose liver with braised tomatoes sauce |
25,00 zł |
ZUPY: |
|
Krupnik z kurkami gotowany na rosole z gęsiBarley soup with mushrooms cooked with goose broth |
14,00 zł |
DANIA GŁÓWNE: |
|
Gęś pieczona z kopytkami i sałatą z buraków (1 porcja)Roast goose with dumplings and beetroot salad (1 portion) |
54,00 zł |
Cała Gęś z kopytkami i sałatką z buraków (porcja na 4 osoby)Goose with dumplings and beetroot salad (serving for 4 persons) |
210,00 zł |
Kaczka pieczona z jabłkami z kopytkami i sałatką z burakówRoasted duck with apples, dumplings and beetroot salad |
54,00 zł |
Golonka prosto z gara 100gPork knuckle 100g |
6,00 zł |
DESERY: |
|
Mus z jagód z bitą śmietaną i lodami waniliowymiBerries mousse with whipped cream and vanillia ice cream |
15,00 zł |