Przekąski:

 

 

Gęsie żołądki w delikatnym sosie czosnkowym

/ Goose stomachs in a delicate garlic sauce/

15,00 zł

Sałatka z gęsią wątróbką z sosem z duszonych pomidorów

/Salad with goode liver with braised tomatoes sauce/

17,00 zł

Zupa:

 

Krupnik z kurkami gotowany na rosole z gęsi

/Barley soup with mushrooms cooked with goose broth/

12,00 zł

Dania główne:

 

Gęś pieczona z kopytkami, majerankiem i sałatką z buraków

/Roast goose with dumplings and beetroot salad (1 portion)/

1 porcja/43,00zł

Cała Gęś z kopytkami i sałatką z buraków (porcja na cztery osoby)

/Whole goose with dumpling and beetroot salad (serving for four persons)

160,00 zł

Kaczka pieczona z jabłkami z kopytkami, majerankiem i sałatką z buraków

/Roasted duck with apples and dumplings, marjoram and beetroot salad

39,00 zł

Golonka prosto z gara

/Pork knuckle (100g)

100g/5,00zł

Deser:

 

Mus z jagód z bitą śmietaną i lodami waniliowymi  

/Mousse with berries and whipped cream and vanilla ice cream/

15,00 zł